Desert pasca cu smantana, fara zahar

de laura_n in Dulciuri, 26 Apr 2019 | 6645 vizualizari

 

Total diferita de pasca traditionala, cea cu smantana este fabulos de gustoasa, asta adaca respecti reteta si cativa pasi.
A iesit atat de cremoasa, fina si buna incat acum e pe repeat!
Sa va fie de folos!

 

INGREDIENTE

  • pt crusta:
  • 400 gr biscuiti digestivi, fara zahar
  • 100 gr unt topit
  • umplutura:
  • 1 kg smantana 25% grasime
  • un praf sare
  • 8 galbenusuri
  • 5 - 6 lg indulcitor Green Sugar
  • 1 lamaie
  • 6 lg faina de grau
  • 3 - 4 lg gris
  • 8 albusuri
  • pt pudrat:
  • indulcitor pudra cu aroma de vanilie de la Green Sugar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu smantana, fara zahar:

Pentru aceasta reteta, era necesar un aluat fraged, de casa. Din motive tehnice, sa spunem, eu nu am facut, dar data viitoare voi pregati cu aluat de casa. De data aceasta am pregatit cu baza din biscuiti digestivi. Se porneste cuptorul, la 180 grade C, coacere cu ventilatie. Intr-un vas, se pun biscuitii macinati, se adauga untul topit. Se amesteca bine pesmetul cu untul pana se obtine o crusta nisipoasa. Se tapeteaza baza formei de copt cu acest pesmet, se intinde in strat egal. Se lasa deoparte sau se poate pune in cuptor pentru cateva minute.

Pentru umplutura, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu ajutorul unui mixer. Intr-un vas mare, se amesteca smantana, galbenusurile, un praf de sare, indulcitorul, coaja de lamaie. Se incorporeaza grisul si faina cernuta. In compozitia de smantana, se adauga treptat, pe cea de albusuri, omogenizand de jos in sus.

Compozitia obtinuta se toarna usor peste blatul de biscuiti. Se niveleaza frumos si se pune la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de 70 - 80 minute, pana cand se rumeneste si miroase frumos, a copt. Se opreste focul, se mai lasa cateva minute in cuptor, apoi se scoate si se lasa la temperat. A doua zi, se scoate cu atentie din forma si se pudreaza cu indulcitor aromat. Se portioneaza si se serveste cu ochii inchisi! Va recomand din inima sa incercati macar o data aceasta reteta si sa imi spuneti cum vi s-a parut pasca!

  Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

reteta este cu aluat de casa, fraged

2

folositi smantana naturala, cu minim 30% grasime

3

daca se arde in partea de sus, puteti acoperi vasul cu o folie de aluminiu.

4

aveti rabdare sa se tempereze, sa o puneti la rece pana a doua zi si abia apoi sa o taiati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu smantana, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta si "tartute" cu fructe